top of page
website-visual-04.png

Ik help mensen dichterbij te komen tussen waar ze zijn

en waar ze willen zijn.

'Wat ben jij een duizendpoot', kon mijn mama wel herhaaldelijk influisteren. Nee, geen langwerpige rups met veel pootjes, maar ​in de betekenis van iemand met veel interesses en zeer bedrijvig. En dat klopt, want ik laat me in het leven drijven door alles wat me fascineert.

Waarden als 'in stroom leven met je gevoel', daadkracht, authenticiteit en zelfzorg typeren mijn persoonlijkheid. Al zou ik het ook een vat vol tegenstrijdigheden noemen.

Mijn leven is nog steeds een parcours van zelfonderzoek, waarbij ik elk puzzelstukje van mijn identiteit vastneem, omdraai en analyseer om vervolgens een genuanceerder beeld van mezelf samen te stellen. Want deze tegenstrijdigheden zorgden voor jarenlange strijd met mijn identiteit.

Zo ben ik zelf strategisch en rationeel, maar evengoed emotioneel en intuïtief. Ik kan melig zijn en tonnen geduld opbrengen, maar in sommige zaken ben ik bikkelhard en pittig. De ene keer wil ik rust, de andere keer wil ik mensen om me heen. Dan ben ik behoedzaam maar soms ook impulsief.
Het overlijden van mijn mama deed me nog meer balanceren op het touw. Gevoelens van eenzaamheid en eeuwige overschaduwen mijn ziel. 3 Jaar later stond ik oog in oog met een depressie.  Met de juiste ondersteuning, natuurlijke bekrachtiging van mijn lichaam en ede nodige dosis vertrouwen ga ik nu hand ik hand met de uitdagingen die het universum ons aanbiedt.

Ik ben een mens van licht en duisternis.

Yoga voor mij....

7 Jaar geleden nodigde een vriendin me uit op een yogales. Ik twijfelde want vond dat yoga ruikt naar pseudowetenschap en gewoon wat 'liggen' en 'zitten' op het matje is. Uitgerekend ik, diegene met de grootste gejaagdheid en het overheersende yange in me. Maar als duizendpoot zijnde waagde ik me aan een lesje.

Onmiddellijk viel het me op hoe weinig lichaamsbesef ik had. In een omgekeerde houding had ik moeite met de richtingen (links en rechts) en er werden voor het eerst spieren ontdekt die ik nog nooit eerder gevoeld. Maar bovenal zal ik nooit vergeten hoe verkeerd ik ademde. Bij een inademing drukte ik als het ware de buik naar binnen en op een uitademing werd de buik een bolletje. Ik kon het haast niet geloven.

Stilaan werd mijn bewustwording groter, en merkte ik signalen van mijn lichaam op. Na ongeveer een jaar lessen gevolgd te hebben merkte iemand op hoe mijn energie veranderd was. Van een rusteloos en overprikkeld persoon tot een gecontroleerde, zelfbewuste jongedame. Ik voelde me fysiek vitaler dan ooit.

Ik bleef getriggerd en aangetrokken tot dat waar ik al die jaren het meest van wegliep nl. mezelf en mijn gevoel. Ik bereikte een punt en besloot in 2019 me steeds verder te verdiepen in het pad van eeuwige groei en verruiming.

website-visual-05.jpg

Mijn persoonlijk opleidingstraject

  • Bachelor in de Ergotherapie te Gent

  • Shiatsu cyclus 1 in de Internationale Shinzui Shiatsuschool te Brussel

  • 200hr Yoga Teacher Training bij Yogaloft (Joachim Meire) - 2019-2020

  • Restorative Yoga Teacher Training

  • Basiscursus Mindfulness (Vanessa Hoskens)

  • Mindfulness training voor gevorderden (Hans Kloosterman)

  • Introduction to Trauma Informed Yoga (Umedy)

  • Lunar prana vinyasa yoga (Nele Van Poucke 2022)

  • Yogadanza bij Ria Suyderhoud in Nederland (2023-2024)

logo-personal-yoga-body.png
bottom of page