top of page
website-visual-11.jpg

SHIATSU

De stille kracht

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een Japanse vorm van lichaamsbehandeling dmv druk met duimen, vingers en handpalmen (drukpunt). 

Het Japanse Ministerie van Gezondheid erkent shiatsu als een heelwijze om ‘de gezondheid te bevorderen of te bewaren, specifieke klachten te behandelen en interne stoornissen te corrigeren.’ In Japan maakt shiatsu nu deel uit van het leven van elke dag: collega’s, familieleden, vrienden masseren elkaar al snel de schouders als er geklaagd wordt over vermoeidheid, stijve nek of hoofdpijn. De voedingstips en huismiddeltjes bij ziektes behoren tot de algemene volkswijsheid.

Shiatsu wil een totaalbehandeling zijn waardoor de mens in zijn geheel meer in evenwicht komt. Bestaande interne systemen voor lichamelijk herstel en voor zelfgenezing worden opgewekt en geactiveerd. De aanwezige lichaamsenergie komt in beweging en zo wordt het lichaam in balans gebracht, met als resultaat een gedeeltelijk of volledig verdwijnen van ongemakken en ziektesymptomen, op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak.

Waarvoor kan met Shiatsu toepassen?

Met shiatsu kan men preventief (voorkomen), curatief (helend) en onderhoudend werken. In deze relaxatiebehandeling richten we ons op het ontspanningseffect. 

Shiatsu heeft als doel de natuurlijke herstellende krachten van het lichaam te activeren door de blokkades in de meridianen op te heffen. Zelfs de simpelste Shiatsu-behandeling zorgt ervoor dat u rustig wordt als u gestresst bent, dat uw gespannen spieren en stijve gewrichten losgemaakt worden en dat u in alle opzichten vitaler wordt, doordat u bloedsomloop en constitutie een oppepper krijgt.  Shiatsu zorgt voor een diepe ontspanning waardoor de weerstand wordt verhoogd en men zich sterker voelt - fysiek, emotioneel en mentaal.

shiatsu (2).png

”Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek waarin je altijd moet leven.”

logo-personal-yoga-body.png
bottom of page